Regio Noord-Holland en Flevoland

De negen regionale zorgnetwerken antimicrobiële resistentie werken allemaal binnen hetzelfde beleidskader van het Ministerie van VWS waarin Infectiepreventie een belangrijk thema is. Maar elk zorgnetwerk bepaalt op regionaal niveau waar de prioriteiten liggen en welke projecten er uitgevoerd worden. Hieronder vind je een overzicht van regionale activiteiten en lopende projecten op het gebied van infectiepreventie in de regio Noord-Holland en Flevoland.

behnam-norouzi-cCbmjNw71BE-unsplash

Bijeenkomsten over infectiepreventie

Door het jaar organiseren we verschillende workshops over het onderwerp infectiepreventie. Dit kan een workshop voor de gehandicaptenzorg zijn, maar ook bijeenkomsten voor bestuurders in de langdurige zorg. Bekijk onze agenda of abonneer op onze nieuwsbrief om onze bijeenkomsten bij te wonen. 

  • 24 april | Workshop Hygiënecode (voeding) voor kleine woonvormen en de GHZ | Alkmaar
  • 29 mei  | Workshop Gedragsverandering 

InfectiePreventie App (IPA)

Wil je binnen jouw zorginstelling gratis infectiepreventie audits uitvoeren en deze gegevens eenvoudig verzamelen en rapporteren? Download dan de infectiepreventie auditapp.

Met één druk op de knop verschijnt een rapportage van de audit die je hebt uitgevoerd. Uniek aan deze app is dat je de resultaten van verschillende audits met elkaar kunt vergelijken.

In de infectiepreventie auditapp vind je audits voor ziekenhuizen en de langdurige zorg.

Ga voor meer informatie naar de website van het AMR Zorgnetwerk Noord-Holland en Flevoland of neem contact op via amr.nhfl@amsterdamumc.nl.