Regio Noord Nederland

De negen regionale zorgnetwerken antimicrobiële resistentie werken allemaal binnen hetzelfde beleidskader van het Ministerie van VWS waarin Infectiepreventie een belangrijk thema is. Maar elk zorgnetwerk bepaalt op regionaal niveau waar de prioriteiten liggen en welke projecten er uitgevoerd worden. Hieronder vind je een overzicht van regionale activiteiten en lopende projecten op het gebied van infectiepreventie in de regio Noord Nederland (provincies Groningen, Friesland en Drenthe).

HIP memory spel voor medewerkers én cliënten gehandicaptenzorg

Wil je mee weten over infectiepreventie en vind je het leuk om een spelletje te doen? Dan is het HIP memory spel echt iets voor jou. Je kunt het met je collega’s spelen, maar het is ook heel geschikt om met een cliënt te spelen. Hoe leuk is dat: en samen wat doen, en spelenderwijs kennis opdoen over hygiëne.

Binnenkort kun je het spel hier downloaden.

Training Contactpersonen Infectiepreventie

Ben jij verpleegkundige of verzorgende in een verpleeg- of verzorgingshuis en heb of krijg je de taak in de infectiepreventie en hygiëne? Dan is deze training iets voor jou!

In deze tweedaagse training vergroot je je kennis over infectiepreventie en leer je om risicofactoren op verspreiding van micro-organismen/ infectieziekten te herkennen.

Training ‘‘Van Aanpakken naar Oppakken’

Met een VR-bril op een casus spelen geeft je direct zicht op je eigen handelen en dat van collega’s. Zo kun je met elkaar gedrag interpreteren, bespreken en handvatten krijgen.

De training “‘Van Aanpakken naar Oppakken” staat in het teken van communicatie en interactie, gelinkt aan de uitvoering en casuïstiek van hygiëne- en infectiepreventie.

Deze training is voor contactpersonen infectiepreventie (CIP’ers).

Gesprekshappertje infectiepreventie

Voor tijdens de Infectiepreventieweek van 22 t/m 26 mei is er een gesprekshappertje beschikbaar voor tijdens de koffie. Een ander moment kan natuurlijk ook.

Het happertje is in een een handomdraai in elkaar te zetten en bevat vragen en stellingen over infectiepreventie. Het is een laagdrempelige manier om met elkaar in gesprek te gaan.

Training Infectiepreventie voor de gehandicaptenzorg

Werk je als begeleider in de gehandicaptenzorg en heb je geen zorggerelateerde opleiding gehad? Dan is deze training geschikt voor jou!

Doel van de training is om je kennis van infectiepreventie te verhogen en is vooral gericht op basishygiëne. Dat doen we met name aan de hand van praktijksituaties.

Webinars voor thuiszorgmedewerkers

Bewoners in de thuiszorg zijn kwetsbaar voor infectieziektes. Daarom is preventie zo belangrijk. In deze webinars leer je wat jij kan doen om jouw cliënten én jezelf te beschermen. Dat doen we aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Deze webinars zijn speciaal voor verpleegkundigen en verzorgenden in de thuiszorg.

Bekijk drie webinars over: Basishygiëne, Reiniging en Desinfectie en BRMO in de thuiszorg.

Ga voor meer informatie naar website van het AMR Zorgnetwerk Noord Nederland of neem contact op met Joanneke Lootsma via j.j.lootsma@umcg.nl.