Terugkijken webinars

Tijdens de infectiepreventieweek worden verschillende activiteiten georganiseerd, hieronder vind je een overzicht van landelijke webinars die in de voorgaande jaren zijn georganiseerd. 

Webinar "Hygiënisch werken met of zonder beperkingen - Moeilijkheden en mogelijkheden van hygiëne in de gehandicaptensector" (2023)

Tijdens dit webinar gaan verschillende experts het gesprek aan over hygiënisch werken in de gehandicaptenzorg. In hoeverre moet er gestreefd worden naar hygiënische perfectie? En waar kan makkelijk winst behaald worden in een sector die al zo onder druk staat? Ga mee op zoek naar de mogelijkheden om de gehandicaptenzorg stap voor stap veiliger te maken.

Doelgroep: iedereen die werkzaam is in de gehandicaptenzorg

Webinar "Uitbrakenmanager" (2023)

Bij een uitbraak is het belangrijk gestructureerd te handelen om de uitbraak onder controle te krijgen. Maar hoe doe je dit en wie doet wat Om zorginstellingen te helpen, is de uitbraakmanager ontwikkeld. Tijdens het webinar krijgen de deelnemers handvatten om een uitbraak te managen met de uitbraakmanager en worden relevante richtlijnen en achtergrondinformatie besproken.

Doelgroep: artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en andere zorgprofessionals in de langdurige zorg

Webinar "ABR Late Night - Infectiepreventie in je praktijk" (2023)

Reinigen, desinfecteren, steriliseren zijn een onderdeel van de basis van infectiepreventie en gaat niet vanzelf goed. Hoe is dit bij jou in de praktijk? Weet jij waar je op moet letten? En wat zeggen de richtlijnen hierover? De tafelgasten van dit webinar bespreken deze onderwerpen op een praktische manier aan de hand van casuïstiek waar praktijken dagelijks mee te maken hebben.

Doelgroep: huisartsen, doktersassistenten, verloskundigen en deskundigen infectiepreventie

Webinar: ‘’Handschoengebruik verminderen en tóch infectiepreventie verbeteren” (2023)

Handschoenen zijn belangrijk om jezelf en je patiënten/cliënten te beschermen tegen de verspreiding van micro-organismen. Hoe gebruik jij handschoenen tijdens jouw werk? Wist je dat minder handschoengebruik veel voordelen kan hebben? Het bespaart niet alleen kosten en is duurzaam, maar het zorgt vaak ook voor betere handhygiëne! Ben je benieuwd hoe dit zit? Volg dan het webinar dat we organiseren in samenwerking met het Green Team van de VHIG!

Doelgroep: verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten uit de VVT, deskundigen infectiepreventie die in de VVT werken en andere geïnteresseerden