Gedragsverandering

Ziekenhuiszorg

Gedragsverandering kan nog best lastig zijn. Hoe overtuig je jouw collega’s? Hoe spreek je iemand aan op zijn of haar gedrag? En hoe zorg je dat je een verandering vasthoudt? Wij geven je wat tips!

Positiviteit

Complimenten en waardering zijn een goede manier om nieuw gedrag te bevorderen. Het kan best een tijd duren voordat een nieuwe gewoonte erin zit en soms gaat het in het begin nog niet helemaal goed. Op zulke momenten kan je iemand complimenteren dat hij/zij een poging doet, en waar dit nog niet helemaal goed gaat aanwijzingen geven hoe dit beter kan.

Betrek het bestuur

Voor sommige veranderingen en voor structurele aandacht aan infectiepreventie is het belangrijk om het bestuur van jouw organisatie mee te krijgen. Denk hierbij aan handalcohol op alle plekken waar zorg verricht wordt, en structureel een deskundige infectiepreventie kunnen raadplegen. 

Om je verder op weg te helpen kan je jouw bestuur vragen om onderstaand webinar terug te kijken. In dit webinar, speciaal voor bestuurders en managers, delen collega bestuurders ervaringen en resultaten, wordt ingegaan op de richtlijnen van infectiepreventie en het toetsingskader van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en worden handvatten geboden om de juiste stappen te zetten. Je vindt het webinar op deze pagina.

Test je kennis over infectiepreventie!

Verandering begint met begrip. Ben jij een infectiepreventie kenner? Test samen met je collega’s hoe goed jullie kennis is over infectiepreventie!